O nas

Smo kompetenten in izkušen tim, ki s svojimi inovativnimi pristopi rešuje vprašanja in izzive kupcev.

Delamo in razvijamo v okolju, kjer segajo začetki izdelave, predelave in finalne obdelave jekel več kot 400 let nazaj.
Dediščino tradicije odražajo prednosti, ki so v proizvodnih zmogljivostih, dobrem metalurškem znanju,  ustrezno in izkušenih kadrih, doseženem znanju in izkušnjah, ki se stalno dopolnjujejo, ustrezni opremi za načrtovanje in razvoj izdelkov ter tehnologij.

Razvijamo in proizvajamo pnevmatična kladiva ter tehnološke linije za avtomobilsko industrijo in metalurgijo. 

Odlična kakovost in servis kupcev, je naš moto, ki ga lahko preverite pri naših številnih referencah. 

V skladu z našo strategijo smo lastniki  certifikata ISO od začetka poslovanja podjetja. Redno ga obnavljamo. Naši izdelki ustrezajo evropskim smernicam in nosijo oznako CE.

Oprema Ravne

Zgodovina podjetja

Zgodovina koroškega železarstva sega v 14. stoletje, dokumentirana pa je letnica 1620, ko so v Črni na Koroškem postavili prve fužine. Te so se kasneje združile še z drugimi koroškimi fužinami, ki pa so do 20. stoletja prenehale delovati, ostale so le še fužine na Ravnah. 

Iz teh se je tekom 20. stoletja razvila sodobna železarna, ki je poleg metalurgije vzporedno razvijala tudi precizno mehansko obdelavo. Izdelki, ki so prihajali iz teh obratov, so bili: stroji za orodje na pnevmatični in hidravlični pogon, stroji za mehansko preoblikovanje, valji za hladno valjanje, industrijski noži, orodja iz brzoreznih in drugih jekel, vzmeti in nerjavne armature.

Vse prej naštete skupine izdelkov danes predstavljajo glavni proizvodni program posameznih družb, ki so se razvile iz nekdaj enotne Železarne Ravne. Ena teh družb je tudi Oprema Ravne d.o.o.,  kamor se je prenesel proizvodni program strojev za orodje na pnevmatični in hidravlični pogon ter orodij za predelavo plastičnih mas. 

Podjetje Oprema Ravne d.o.o. je bilo ustanovljeno konec leta 1997. Od takrat smo v našem podjetju poleg programa pnevmatskih kladiv in strojev razvili program tehnološke opreme za proizvodne sisteme vzmetarn, karoserijskih delavnic, in metalurških sistemov

Zgodovina jeklarstva