Visit my website swissmade to buy your favorite replica Rolex watches.

Oprema Ravne uspešna na razpisu za sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija

V okviru prvega roka Javnega razpisa Interreg V-A Slovenija-Avstrija je bilo oddanih 52 projektnih vlog. Odobrenih je bilo 13 projektnih predlogov, med njimi tudi projekt MMO3D, kjer ima Oprema Ravne vlogo vodilnega partnerja. Ostali partnerji na projektu so Fakulteta za elektrotehniko, Laboratorij za robotiko iz Ljubljane, Roboteh d.o.o. iz Šentjurja pri Celju, Wood Carinthian Competence Center in Fachhochschule Kärnten iz Avstrije.

V okviru projekta bo razvita demonstracijska robotska celica za 3D tisk lahkih materialov s karbonskimi ali naravnimi vlakni, ki se zaradi svojih dobrih lastnosti vedno bolj uporabljajo v različnih industrijah. Razvita bo tehnologija in orodje, ki bo omogočalo 3D tiskanje poljubnega izdelka na podlagi 3D modela s pomočjo robota, ki bo tiskal vlakna v smeri delovanja sil. Nova tehnologija bo tako omogočala izdelavo tudi geometrijsko kompleksnejših izdelkov iz visokotrdnostnih lahkih materialov. Robotska celica bo zasnovana kot mobilna enota in bo tako na voljo tudi za demonstracijo in učenje. 

Na sejmu eCarTec in Materialica v München-u smo prejeli ZLATO PRIZNANJE

V okviru sejma eCarTec in Materialica v München-u poteka nagradno tekmovanje za najboljše produkte in tehnologije s področja novih materialov in kombinacij materialov Materialica Design + Technology Award. Letos je strokovna žirija med več kot 100 prijavami izbrala najboljša dela na področjih Material, Površine in tehnologije, Produkt in CO2 učinkovitost. Za absorpcijski element iz hibridnih materialov, ki smo ga razvili v okviru projekta UL4C skupaj z avstrijskima partnerjema Fachhochschule Kärnten in W3C, smo prejeli Zlato priznanje v kategoriji Produkt (Gold Award Certificate). 

Sejem eCarTec 2015, München, Nemčija

Kot razstavljavci smo se od 20.10. do 22.10.2015 udeležili sejma eCarTec v München-u, ki je eden izmed ključnih sejemskih dogodkov v Evropi na segmentu električne mobilnosti. Z več kot 400 prisotnimi razstavljavci iz 25 držav in več kot 12.000 obiskovalci, sejem predstavlja enega najpomembnejših in največjih dogodkov z navedenega področja. Sejem je izpolnil naša pričakovanja, saj smo pridobili številne nove kontakte in uspeli izvesti kar nekaj sestankov s potencialnimi razvojnimi in poslovnimi partnerji.

Prispevek o projektu UL4C na ORF2

V soboto 30.5. je bil na programu ORF2 predvajan prispevek o projektu UL4C, ki smo ga izvajali skupaj z avstrijskima partnerjema FH (Fachhochschule Kärnten) in W3C (Wood Carinthian Competence Center) v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Avstrija.

Več informacij in celoten članek najdete na spodnji povezavi:

http://www.servus-srecno-ciao.eu/2015-1/mai-2015/30-mai/

Zaključna delavnica projekta Mobincity

Evropski raziskovalni projekt MOBINCITY (Smart Mobility in Smart City) financira Evropska komisija v okviru 7. okvirnega programa. Cilj projekta je optimizacija poti oz. povečanje energijske učinkovitosti in dosega električnega vozila z uporabo vseh relevantnih podatkov iz različnih baz.

Na delavnici bodo predstavljeni končni rezultati projekta, integracija sistema in rezultati pilotnega testiranja na treh testnih lokacijah v Rimu, Ljubljani in Valencii.

Delavnica bo potekala 25. junija v mestu Valencia v Španiji.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število udeležencev je omejeno na maksimalno 60 oseb. Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Na spodnji povezavi najdete obrazec za registracijo in dnevni red delavnice:

http://www.opremaravne.si/slo/images/elektricni_avto/Flyer_Workshop_Valencia_MOBINCITY_2015.pdf

Možna je tudi online registracija na spletni strani projekta: http://www.mobincity.eu

Naše spletno mesto za hitrejše delovanje uporablja piškote. Več o piškotih.

Se strinjam