Visit my website swissmade to buy your favorite replica Rolex watches.

Dan energije na Gimnaziji Ravne

Dne 22.4.2015 smo se udeležili dogodka Dan energije, ki je potekal v organizaciji Gimnazije Ravne. Dijakom in profesorjem Gimnazije Ravne, Gimnazije v Celovcu in Srednje šole Ravne, zainteresirani javnosti in novinarjem smo predstavili uporabo električne energije v avtomobilu, prototipno električno vozilo Chebela in Ligier. Z udeležbo na takšnih dogodkih želimo mlajše generacije seznaniti z razvojnimi projekti in jim tako približati zanimive vsebine in aktivnosti, ki se lahko izvajajo v industrijskih podjetjih. Veseli nas, da je med mladimi vedno več zanimanja za takšne in podobne projekte.

Testiranje Mobincity sistema s prototipnim vozilom Chebela v Ljubljani

Na evropskem raziskovalnem projektu MOBINCITY (Smart Mobility in Smart City) sodeluje 13 partnerjev iz 5 evropskih držav. Projekt financira Evropska komisija v okviru 7. okvirnega programa. Cilj projekta je optimizacija poti oz. povečanje energijske učinkovitosti in dosega električnega vozila z uporabo vseh relevantnih podatkov iz različnih baz.

V okviru projekta smo integrirali Mobincity sistem v prototipno vozilo Chebela in Ligier in dne 20. in 21.4.2015 v Ljubljani testirali delovanje sistema (pravilno delovanje komunikacije, preizkus rezervacije polnilne postaje in parkirišč preko mobilne aplikacije Mobincity, preizkus delovanja različnih režimov vožnje…).

Licenca za program Tecnomatix® Robcad

V mesecu marcu smo kupili licenco za program Tecnomatix® Robcad in usposobili 6 razvojnih inženirjev za uporabo programa, s katerim lahko simuliramo delovanje robota v celici ali celotni proizvodni liniji. Programska rešitev Process Simulate je vodilno programsko orodje za simulacijo robotiziranih procesov, vrednotenje konceptov avtomatizacije in off-line programiranje robotov. Poleg tega, Robcad omogoča še dizajniranje Layouta, analizo ter optimizacijo procesov v fazi študije in tudi izračun realnega časa proizvodnega cikla izdelka, ki ga celica proizvaja. Z uporabo teh rešitev bomo zadostili zahtevam avtomobilske industrije po preverjanju zanesljivosti in izvedljivosti proizvodnih procesov v fazi študije. Na drugi strani pa bomo večji del robotskih programov lahko pripravljali v naprej in s tem prispevali k zmanjševanju stroškov, izboljšanju kakovosti in hitrosti izvedbe. Na ta način bomo dobili nov, prepotreben prispevek k naši konkurenčnosti na trgu avtomatiziranih robotskih linij za avtomobilsko industrijo. S tem postajamo eden redkih ponudnikov teh rešitev v Srednji Evropi.

Tekmovanje v vrtanju z vrtalnimi kladivi

Konec marca je v mestu Kalgoorlie v Zahodni Avstraliji potekalo tekmovanje v vrtanju z vrtalnimi kladivi. Pomerijo se najbolj izkušeni vrtalci iz različnih rudnikov. Tekmovanje pomeni predvsem obliko druženja in navezovanja stikov med rudarji.

Naš partner v Avstraliji pomaga pri organizaciji tega dogodka, zato rudarji tekmujejo z našimi MFD 90, ki po oceni Downunderja pokrivajo 70 % tržni delež v Avstraliji. Za nas so koristne predvsem informacije in opažanja rudarjev, ki povedo, kje so pomanjkljivosti oziroma možnosti za izboljšavo kladiv. Da so naša kladiva res »prijazna za upravljanje«, dokazuje dejstvo, da so tekmovale tudi pripadnice nežnejšega spola.

Sejem Green (Gornja Radgona, 26. - 29.3.2015)

Kot razstavljavci smo se udeležili mednarodnega sejma trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga Green v Gornji Radgoni (vzporedno je potekal tudi sejem gradbeništva Megra, energetike Engra, komunale, urejanja okolja in ekologije Kogra). Na sejmu Green smo predstavili projekt Chebela, Mobincity, prototip e-vozila, razvoj komponent in storitve podjetja s področja e-mobilnosti, ter na sejmu Megra proizvodni program pnevmatike.

Naše spletno mesto za hitrejše delovanje uporablja piškote. Več o piškotih.

Se strinjam