Visit my website swissmade to buy your favorite replica Rolex watches.

Evropski teden mobilnosti

Dne 23.9.2014 je v okviru Evropskega tedna mobilnosti v Mežici potekala javna prireditev, v okviru katere je Inštitut za trajnostni promet in prijazne energije predstavil elektro mobilnost. Možne so bile tudi demo vožnje z različnimi modeli električnih vozil. Ob tej priložnosti smo na pobudo župana občine Mežica predstavili prototip Chebela V1 ter razvoj s področja električne mobilnosti v našem podjetju.

Sejem Expomina, Lima, Peru

Od 10.9. do 12.9.2014 smo se skupaj z našim prodajnim zastopnikom iz Peruja udeležili rudarskega sejma Expomina v Limi, kjer smo razstavljali  pnevmatska kladiva. Sejem je bil zelo obiskan. Imeli smo veliko obiskov potencialnih kupcev iz rudnikov, pogodbenih izvajalcev del v rudnikih in gradbeništva. Letos smo že začeli s prodajo v Peru, Bolivijo in Kolumbijo, z našim zastopnikom pa bomo razširili prodajo še na druge Južnoameriške trge, ki predstavljajo velik potencial za prodajo našega pnevmatskega programa. 

Predstavitev prototipa električnega vozila

V soboto 24. maja smo na Koroški tržnici v Kotljah, ki je potekala v okviru Festivala solzic, kot pokrovitelj festivala predstavili koncept in prototip električnega vozila zainteresirani javnosti. Na tržnici so se predstavili koroški izdelki, kamor lahko uvrstimo tudi predstavljen prototip električnega vozila, ki je bil v celoti razvit in izdelan v našem podjetju. To priložnost smo izkoristili tudi za seznanitev lokalne skupnosti z razvojnimi aktivnostmi s področja električne mobilnosti, ki se izvajajo v podjetju. Javnosti in zlasti mladim smo poskusili približati razvojne vsebine, ki v prihodnje obetajo velik potencial.

 

Na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Jokohami na Japonskem smo predstavili storitve in izdelke podjetja s področja avtomobilske industrije

V Jokohami na Japonskem je od 21. do 23. maja potekal tridnevni mednarodni sejem dobaviteljev v avtomobilski industriji Automotive Engineering Exposition, ki so se ga kot razstavljavci udeležili tudi predstavniki našega podjetja.
Na sejmu se je na skupnem sejemskem nastopu, ki ga je v sodelovanju z ACS sofinancirala in organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija, poleg našega podjetja predstavilo tudi sedem drugih slovenskih podjetij - Cimos, Hidria AET, Letrika, Boxmark Leather, Filc, in SES Lighting.
Pot na Japonsko smo izkoristili tudi za obisk tamkajšnjega proizvajalca vozil Nissan, muzeja še enega japonskega proizvajalca avtomobilov Toyota ter Japonskega združenja proizvajalcev vozil (JAMA) in Japonskega združenje avtomobilskih dobaviteljev (JAPIA).
Sejem Automotive Engineering Exposition je mednarodni sejem dobaviteljev v avtomobilski industriji z glavnim poudarkom na produktih, naprednih tehnologijah in materialih, predvsem pa predstavlja priložnost za sodelovanje z japonskimi proizvajalci vozil ter avtomobilskimi dobavitelji z vsega sveta. Na letošnjem sejmu se je predstavilo več kot 400 razstavljavcev, sejem je obiskalo preko 75.000 obiskovalcev. Vzporedno s sejmom je potekala tudi mednarodna konferenca o tehnologiji električnih vozil in električnih avtomobilskih komponent, imenovana EVTeC 2014 & APE Japan 2014.
Glavni razlog za obisk sejma je navezovanje stikov s potencialnimi japonskimi investitorji za investicijske projekte ter poglobitev sodelovanja z japonskimi dobavitelji, še posebej za potrebe njihovih proizvodnih lokacij v EU in Rusiji. Od sejma si obetamo povečanje prepoznavnosti podjetja, seznanitev z močno japonsko konkurenco ter trendi razvoja.

 

Zaključek projekta UL4C

V mesecu januarju 2014 smo zaključili z aktivnostmi na projektu UL4C, ki je potekal v okviru operativnega programa čezmejnega sodelovanja »Slovenija-Avstrija 2007-2013«. Namen projekta je bil na območju projektne regije čezmejno povezati potenciale obstoječih raziskovalno-razvojnih inštitucij z industrijskim okoljem in z razvojnimi timi v industriji. Cilj projekta je bil raziskati kombinacije kompozitnih materialov, njihove primernosti za strukturirane lahke konstrukcije ter razviti tehnologije za ekonomično izdelavo visoko obremenjenih strukturnih delov.

V okviru projekta smo med drugim razvili in izdelali ultralahko šasijo za električna vozila z uvedbo t.i. “crashbox”  elementov.

Aktivnosti na projektu smo izvajali skupaj s partnerjema Visoka strokovna šola FH Kärnten iz Beljaka in Wood Carinthian Competence Center (W3C) iz kraja Sankt Veit an der Glan. Sodelovanje na projektu je bilo zelo korektno in kvalitetno, kar obeta povezanost tudi po končanju operacije.

Naše spletno mesto za hitrejše delovanje uporablja piškote. Več o piškotih.

Se strinjam