Visit my website swissmade to buy your favorite replica Rolex watches.

Razvoj ultralahke šasije

Namen projekta UL4C je bil na območju projektne regije čezmejno povezati potenciale obstoječih raziskovalno-razvojnih inštitucij z industrijskim okoljem in z razvojnimi timi v industriji. Projekt se je porodil na osnovi globalnih in regionalnih potreb ter iniciative vključenih partnerjev, ki so v projektu videli raziskovalno-razvojni izziv, poslovno priložnost in ne nazadnje prispevek k trajnostni mobilnosti. Cilj projekta je bil raziskati kombinacije kompozitnih materialov, njihove primernosti za strukturirane lahke konstrukcije ter razviti tehnologije za ekonomično izdelavo visoko obremenjenih strukturnih delov. V sklopu projekta so se preučile kombinacije kompozitnih materialov iz aluminija in umetne mase, armirane z ogljikovimi vlakni (CFK) ali z naravnimi vlakni (NFK). Ugotavljala se je njihova posebna primernost za izdelavo lahkih vozil (za konstrukcijske elemente z visoko obremenitvijo). Razvite tehnologije in komponente so se preizkušale na lahkih električnih vozilih, kjer je uporaba lahkih konstrukcij in materialov zelo pomembna za optimalni izkoristek pogonske električne energije, shranjene v baterijah in drugih virih. S tem projekt pomembno prispeva k trajnostnemu in skladnemu razvoju v regiji in širše.

Partnerji na projektu: Oprema Ravne d.o.o., Visoka strokovna šola FH Kärnten iz Beljaka in Wood Carinthian Competence Center (W3C) iz kraja Sankt Veit an der Glan.

Razvoj prototipa avtomobila, ki se bo ponašal z najlažjo možno šasijo.

Načrtovanje elementov za absorpcijo energije v primeru trka – t.i. Crashbox-ov.

Testiranje materialov za Crashbox pri različnih hitrostih: aluminij, kompozitni materiali in kombinacije materialov (hibridne cevi).

Več informacij in članek o projektu najdete na tej povezavi.

Na sejmu eCarTec in Materialica v München-u smo prejeli ZLATO PRIZNANJE

V okviru sejma eCarTec in Materialica v München-u poteka nagradno tekmovanje za najboljše produkte in tehnologije s področja novih materialov in kombinacij materialov Materialica Design + Technology Award. Letos je strokovna žirija med več kot 100 prijavami izbrala najboljša dela na področjih Material, Površine in tehnologije, Produkt in CO2 učinkovitost. Za absorpcijski element iz hibridnih materialov, ki smo ga razvili v okviru projekta UL4C skupaj z avstrijskima partnerjema Fachhochschule Kärnten in W3C, smo prejeli Zlato priznanje v kategoriji Produkt (Gold Award Certificate). 

Naše spletno mesto za hitrejše delovanje uporablja piškote. Več o piškotih.

Se strinjam